HomeBlogNezařazenéBuďte v realitách nepřehlédnutelní, 3. díl: Jak využít síť kontaktů

Buďte v realitách nepřehlédnutelní, 3. díl: Jak využít síť kontaktů

V prvním díle našeho seriálu jsme si ukázali základy budování osobní značky, ve druhém díle jsme se pak naučili stanovit cílovou skupinu a správné komunikační kanály. Tentokrát se zaměříme na to, jak vytěžit kontakty, které už máte k dispozici. To je totiž další velmi silný pilíř realitního byznysu.

Vybudujte síť profesionálních kontaktů

Realitní svět je založený na vzájemných vztazích. Budování sítě profesionálních kontaktů je proto klíčové. Být členem relevantních asociací a aktivně se účastnit realitních akcí vám pomůže navázat cenné vztahy. Není to ale vše. Kromě profesionálních kontaktů potřebujete i kontakty na potenciální klienty.

Vybudujte síť kontaktů s klienty

Sbírejte kontakty na veřejných akcích

Účastněte se veřejných akcí, veletrhů a setkání v oblasti nemovitostí. Tam můžete navázat nové kontakty s potenciálními klienty i kolegy.

Využijte sociální sítě

Budujte a udržujte profesionální profily na sociálních sítích – hlavně na LinkedInu, Facebooku a Instagramu. Propagujte svou expertízu a navazujte nová spojení.

Pořádejte workshopy a semináře

Organizujte odborné workshopy nebo semináře o nemovitostech. Účastníci budou potenciální klienti a vy získáte jejich kontaktní údaje.

Využijte online formulář na webu

Na svůj web zařaďte online formulář pro zájemce o nemovitosti. Tím získáte jejich kontakty a případné specifické požadavky.

Nabízejte hodnotný obsah formou newsletteru

Nabídněte na svých stránkách možnost přihlášení k odběru newsletteru. Poskytujte cenný obsah, jako jsou tržní analýzy a tipy pro investice, a získávejte tak kontakty.

Využívejte osobní prezentace na veletrzích a akcích

Během veletrhů a jiných akcí buďte aktivní a prezentujte své služby osobně. To vám umožní navázat osobní kontakty a získat potenciální klienty.

Spolupracujte s jinými profesionály a těžte ze vzájemného doporučení

Navazujte spolupráci s dalšími profesionály v oblasti nemovitostí, jako jsou právníci, hypoteční makléři nebo stavební inženýři. Doporučení může přinést nové příležitosti.

Vytvářejte soutěže nebo nabídky na sociálních sítích

Pro získání kontaktů vytvářejte na sociálních sítích atraktivní soutěže nebo nabídky, například slevy na služby nebo konzultace.

Aktivně komunikujte s existujícími klienty a žádejte je o doporučení

Udržujte pravidelnou komunikaci s existujícími klienty. Žádejte je o zpětnou vazbu a v případě spokojenosti o doporučení vašich služeb dál.

Zapojte se do místních komunit a aktivit

Buďte aktivní v místních komunitních akcích. Zapojte se do dobrovolnických aktivit a budujte osobní vztahy s lidmi v okolí. To může vést k novým obchodním příležitostem.

Postprodejní péče a jak na ni

Postprodejní péče je důležitý prvek pro budování dlouhodobých vztahů s klienty a pro udržení konkurenční výhody na trhu s nemovitostmi.

Jedná se o služby, které vy jako realitní makléř poskytujete po úspěšném uzavření obchodu – tedy po prodeji nebo pronájmu nemovitosti. Tato péče poskytuje několik výhod:

Zajištění spokojenosti klienta

Postprodejní péče hraje klíčovou roli při zajištění spokojenosti klienta. Pomůžete mu s případnými otázkami nebo problémy, které se můžou vyskytnout po dokončení obchodu.

Budování důvěry a odborného renomé

Poskytováním kvalitní postprodejní péče realitní makléř posiluje své odborné renomé. Doporučení od stávajících klientů navíc přispívá k budování vaší dobré pověsti.

Opakované obchody a doporučení

Kvalitní péče po prodeji může vést k opakovaným obchodům s existujícími klienty. Klienti, kteří mají pozitivní zkušenost, jsou také ochotnější doporučovat realitního makléře svým známým a rodině.

Rychlejší řešení případných problémů

I po uzavření obchodu se můžou objevit různé problémy. Vy v této situaci můžete představovat klíčové spojení mezi kupujícím a prodávajícím.

Nabídka dodatečných služeb

Postprodejní péče může zahrnovat nabídku dodatečných služeb – například doporučení na údržbu nemovitosti, návody na správu nemovitosti nebo doporučení na další profesionály, jako jsou třeba stavebníci nebo interiéroví designéři.

Získávání zpětné vazby a učení se ze zkušeností

Komunikace s klienty po prodeji vám umožní získat užitečnou zpětnou vazbu. Ta se vám bude hodit ke zlepšení služeb a procesů.

Realitní makléřka buduje síť kontaktů díky postprodejní péči o klienty

Mějte kvalitní reference

Vaše dosavadní úspěchy jsou vaším nejlepším marketingem. Doporučení od spokojených klientů posílí vaši důvěryhodnost. Věřte v sílu pozitivních referencí a nebojte se o ně požádat. Tady je několik tipů, jak na to:

Vyčkejte na správný čas

Pokud klienta požádáte o referenci, dejte mu dostatek času na to, aby si vytvořil názor na vaši práci. Klient by nikdy neměl mít pocit, že je pod tlakem. Vaším cílem je získat upřímný a pozitivní ohlas na vaši práci.

Otevřená a přátelská komunikace

Buďte ve své komunikaci otevření a přátelští. Vysvětlete klientovi, jakou hodnotu pro vás pozitivní reference má, a vyjádřete vděk za spolupráci.

Zaměřte se na konkrétní aspekty

Pokud se ptáte na referenci, neomezujte se jen na obecný dotaz. Zaměřte se na konkrétní aspekty spolupráce, například na vaši schopnost poskytovat komplexní poradenství, efektivitu jednání nebo schopnost řešit problémy.

Připravte si dotaz

Můžete využít i písemnou formu, například e-mailem. Ujistěte se, že je váš dotaz jasný a že klient nemá žádné obavy sdílet svou zkušenost.

Nabídněte jednoduchou možnost odpovědi

Usnadněte klientovi proces poskytnutí reference. Můžete mu například poskytnout šablonu nebo mu nabídnout možnost anonymní reference.

Použijte sdílení pozitivních příběhů

Můžete sdílet pozitivní příběhy od jiných klientů, kteří vám už referenci poskytli. To může posílit vaši důvěryhodnost a klientovi ukázat, jak moc jsou pro vás takové reference důležité.

Poděkujte za zpětnou vazbu

Jakmile vám klient dá svou referenci, nezapomeňte mu poděkovat. To může být klíčové pro budování pozitivních vztahů a opakování obchodu v budoucnu.

Jak vám pomůže reCloud

V reCloudu věříme, že každý realitní makléř je unikátní. Specifická služba a komunikace přitahuje specifické klienty, se kterými se vám pak dobře spolupracuje. Ti pak většinou bývají spokojení a sdílí svou pozitivní zkušenost dále. To je ta nejlepší reklama, jakou můžete mít.

Mějte na paměti, že nejnákladnější je získat nového klienta. Je tedy velká škoda, když někteří makléři neopečovávají kmen svých stávajících kontaktů, se kterými si už úvodní fází budování důvěry prošli. 

reCloud pro vedení CRM databáze poskytuje skvělý nástroj, kde máte vše na jednom místě. Pokud chcete zjistit, co vše u nás získáte, ozvěte se nám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Online realitní platforma pro makléře. Připojte se ke stovkám uživatelů, kteří jsou nadšeni z recloud řešení.

ReCloud

ReCloud. Powered by FinGO. Copyright © 2024 FINGO.CZ